ΑΠΟΡΙΕΣ!

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες για το περιστατικό που μια κυρία ετών 70… (Κυρία και όχι γιαγια! Γιαγιά να αποκαλείτε τις από συγγένεια γιαγιάδες σας ,αχρείοι και αγενείς ως προς τις ηλικίες άνθρωποι! Δεν το λέω εγώ. Το έχω διαβάσει από κείμενα άλλων πολύ μορφωμένων και κοινωνικά καλλιεργημένων και συμφωνώ! Δεν είναι καθόλου ευγενικό να αποκαλείτε κάποια γιαγιά. Η μαμά μου είναι 70. Γιαγιά θα την αποκαλούν τα εγγόνια της. Εσύ θα την αποκαλείς Κυρία. Γιατί είναι! Ή με το όνομά της σκέτο. Πιο πολύ θα τη σέβεσαι έτσι από το να την αποκαλείς γιαγιά! Ξέρω γιατί κάνω την παρένθεση…όχι τυχαία!)

Και συνεχίζω, μια κυρία ετών 70 σαν την μαμά μου δηλαδή, μπήκε να ψωνίσει στο Lidl και έκλεψε πράγματα αξίας 40€ (όπως έγραψαν τα media, εκεί δεν ήμουν εγώ να επιβεβαιώσω). Κάποιοι υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ την σταμάτησαν και ακολούθησαν τις διαδικασίες που τους έχουν δώσει ως εντολή από τα κεντρικά της εταιρείας για τις περιπτώσεις κλοπής. Το περιστατικό πήρε διαστάσεις για λόγους που προσωπικά δεν μπορώ να γνωρίζω και έτσι γράφτηκε από κάποιο ΜΜΕ ως

“Το Lidl μηνύει γιαγιά που έκλεψε γιατί πεινούσε!”.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ!!!!

Μάλιστα! Και αυτομάτως περνάει μπροστά από τα μάτια μου μια εικόνα μιας καμπουριασμένης μαυροφορεμένης πολύ μεγάλης ηλικίας γυναίκας, που είναι αδύναμη από την υποσίτιση στην οποία έχει καταδικαστεί γιατί δεν έχει κανέναν πόρο για να επιβιώσει. Φοράει μαύρα ρούχα, μαντήλι και της λείπουν τα μισά δόντια. Επίσης κουτσαίνει και είναι πολύ άρρωστη! Την ίδια εικόνα δεν κάνατε και εσείς;; Βασικά κυκλοφόρησε και σε “καρτούν”. Σε σκίτσο! Την ίδια εκείνη μέρα. Και η εικόνα της, το “καρτούν” έκανε τον κύκλο του διαδικτύου πριν καν προλάβουν μερικοί να αναπνεύσουν.

ΑΠΟΡΙΑ 1η : Αυτή η κυρία είναι όντως μια εξαθλιωμένη από την πείνα, μαυροφορεμένη, καμπούρα, αδύνατη και αδύναμη γυναίκα με λευκά μαλλιά κάτω από το μαντήλι όπως στο σκίτσο που κυκλοφορεί ευρέως και παντού στο διαδίκτυο;; Ρωτάω γιατί αυτό το σκίτσο έχει “παρασύρει” μέσω του συναισθήματος που προκαλεί η όρασή μας τεράστια κύματα συμπαράστασης μόνο και μόνο από την εικόνα! Μην μου λέτε εμένα ότι δεν είναι έτσι.! Άλλωστε όλοι μας όταν διαβάσαμε το κείμενο του δημοσιογράφου αυτό κάναμε εικόνα!. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΟΥΣΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ! ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΤΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ. ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ!!!!!

ΑΠΟΡΙΑ 2η : Αν δεν ήταν έτσι;;; Αν ήταν μια κοτσονάτη, μια χαρά γυναίκα ετών 70, καλοντυμένη, καλοχτενισμένη, σαν την μαμά μου;; Ή τη μαμά σας;; Και με αυτή την εμφάνιση έκλεψε; Θα νιώθατε το ίδιο;;

Συνεχίζω με απορίες :

3) Οι υπάλληλοι της εταιρείας που κράζετε με τον χειρότερο τρόπο και τους δολοφονείτε ως προσωπικότητες αν έβλεπαν την παραπάνω κοτσονάτη και καλοντυμένη κυρία τι έπρεπε να σκεφτούν;

4) Οι παραπάνω υπάλληλοι που ταΐζουν την οικογένεια τους από τα όσα ευρώ παίρνουν από την εργασία τους είναι εφοριακοί;;; Έπρεπε να ζητήσουν Ε1 και Ε9 για να δουν αν η γυναίκα πεινάει;;;

5) Οι παραπάνω υπάλληλοι του καταστήματος που έχετε κατασπαράξει σαν τρωκτικά είναι αστυνομικοί, δικηγόροι, δικαστές;;; Πρέπει να αποφανθούν για δικαιοσύνη;;

Και πως ακριβώς να αποφανθούν αν αυτή η γυναίκα δεν είχε την όψη με την οποία κυκλοφόρησε το σκίτσο της;; Αλλά ήταν σαν την μαμά μου; Ή την δική σου;;;

6)Γνωρίζετε προσωπικά αυτούς τους ανθρώπους-υπαλλήλους του συγκεκριμένου καταστήματος του lIdl που μπλέχτηκαν στο περιστατικό και ξέρετε πως είναι τίποτα παλιάνθρωποι που θέλουν να στέλνουν ανθρώπους που πεινάνε στο δικαστήριο;;

7)Γνωρίζετε αν τελικά κάποιοι ήταν μαλάκες και υπερέβαλαν από την στρατηγική της εταιρείας;;;

8)Γνωρίζετε πόσο πολύ αγωνιούν αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους για να την κρατήσουν; Να πάρουν αυτά τα 700 ή 1000 ευρώ ή όσα είναι για να ζήσουν την οικογένειά τους και να μην χρειαστεί να ΚΛΕΨΟΥΝ;;;

😎Γνωρίζετε ποια είναι η κοινωνική προσφορά του Lidl σε αστέγους και πόσα τρόφιμα προσφέρει;; Όπως και όλες οι εταιρείες σουπερ μάρκετ! ΟΛΕΣ! Τις παρακολουθω΄!

Διάβασα ότι ο Σκλαβενίτης γέμισε το σπίτι της κυρίας με τρόφιμα.Είστε σίγουροι;;; Είστε σίγουροι που το αναπαράγετε όλοι;;; Γιατί πρώτον η εταιρεία δεν το έχει ανακοινώσει και δεύτερον αν το έχει κάνει εγώ θα κάνω #boycotsklavenitis!! Και θα το κάνω και θα στείλω και επιστολή γιατί εγώ δεν γράφω απλώς την καβλάντζα μου, δρω.

Είναι άθλιο , αντιεπαγγελματικό και αντισυναδελφικό αν έχει κάνει κάτι τέτοιο ο Σκλαβενίτης. (Πoυ δεν το έχει κάνει, από ότι μαθαίνω, είναι τρολ) Και αθέμιτος ανταγωνισμός!! Και λάθος μάθημα για μια κοινωνία ολόκληρη!!

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ 10000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΜΕ ΣΤΟ LIDL, ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΨΟΥΜΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ SOCIAL ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΛΟΥΔΙΑ!!!!!

AYTO EINAI TO MΑΘΗΜΑ!!!

ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ!

Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο απόψε που σας γράφω είναι ότι έχω επιτρέψει στον εαυτό μου να γίνει έξαλλος με αυτά που διαβάζω και που γράφετε για αυτό το περιστατικό.

ΝΑΙ, να λύνονται κάποιες κλοπές με διακριτικότητα και τρυφερότητα. Ναι!!! Συμφωνω!

Να προσπαθούμε όσο γίνεται λόγω των καταστάσεων και μεμονωμένα ανά περίπτωση να έχουμε μια ήπια αντιμετώπιση. Με ευαισθησία και ευθύνη.Ναι, οκ!

Και προσωπικά δίνω σεβαστό μέρος των χρημάτων μου ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ για βοήθεια! Όπως και το Lidl, Και πολλοι πολλοί πολλοί άλλοι. ΑΛλά δεν φωνάζουμε και δεν το λέμε! Και δεν το ξέρεις εσύ που κρώζεις… Εκμεταλλευτή!!! Αυτό μόνο!

ΑΛΛΑ…Άλλες απορίες…

9)Γνωρίζετε οτι η ΚΛΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ;;

10) Θέλετε η ΚΛΟΠΗ να νομιμοποιηθεί για όποιον πεινάει;;;

Θέλετε βρε άθλια τρολ που γράφετε ότι να ναι;;;

Θέλετε να είναι να ειναι νόμιμο να σας κλεβει όποιος θεωρεί ότι πρέπει;; Αυτή πρέπει να είναι η κοινωνία;;

10)Θέλετε να είστε θύματα ΚΛΟΠΗΣ;; Τι θα κάνατε τότε;;

Είναι άλλο να βοηθάμε και να στηρίζουμε αδυνάτους και άλλο η κλοπή! Δεν γίνεται να επικροτούμε και να επιδοκιμάζουμε την κλοπή!!!

ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΕΧΕΙΑ. ΑΛΛΆ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ.

ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ!! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ.

Έχω υπέρταση το παραδέχομαι, δεν ντρέπομαι! Και μου την έχουν ανεβάσει όσοι λαϊκίζουν ανυπόφορα, κατάφορα, ανυπέρβλητα. Όσοι έχουν εκμεταλλευτεί το γεγονός για να δείξουν κάποια δήθεν (άθλια και ψεύτικη για μένα) κοινωνική ευθύνη!

Άμα θες φίλε να εξαλείψεις την φτώχεια μην ψάξεις στα lIdl! Ούτε στο Σκλαβενίτη! Ούτε στους υπαλλήλους τους που μοχθούν για τα παιδιά τους. Ούτε την φτώχεια θα την διορθώσεις εάν κρώζεις σαν τα χείριστα τρωκτικά στα Social να μην μηνυθεί μια κυρία που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ και θα εξιλεώσεις την άδεια τεμπέλα σου ψυχή ή και για άλλους, την κοινωνική σου υποχρέωση αν γράψεις για αυτό!!

Ντεμεκ και βερεσέ τα ακούω όλα! Αθλιότητες και λαϊκισμοί! Φανατισμοί και άσκοποι δογματισμοί!

Και να σας πω και κάτι άλλο που το εννοω΄! Δεν χρειάζεται να έχουμε αποψη για όλα! Για να έχουμε άποψη πρέπει να γνωρίζουμε ακριβή ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! Αν δεν τα έχεις… μην έχεις άποψη… πόσο μάλλον καρααποψάρα!!! Δεν πειράζει, αλήθεια.. Έχε μόνο σκέψεις….

Ξεκόλλα λιγο φίλε! Το κολλημένο σου μυαλό μας πάει πίσω αντί μπροστά!! Αν θες να πάμε μπροστά από αλλού είναι η έξοδος!!!! Ακους;;;

Υ.Γ Οποιαδήποτε άποψη ότι να μποϊκοτάρουμε τα lidl κτλ θα διαγραφεί μόλις την δω. Έχετε άδικο! Όλοι! Δεν θέλω τέτοιες μαλακίες στον τοίχο μου! Αν είστε για περισσότερα και έχετε τίποτα σοβαρά guts να λύσουμε την φτωχεια δέχομαι σοβαρές προτάσεις Inbox

Gn gf

More Interesting Posts