About Me

Writer, dreamer, life coach

Βιογραφία

Είμαι η Μαρήα. Γεννήθηκα το 1980 στην Καλαμάτα. Αργότερα η οικογένειά μου μετακόμισε στο Αίγιο όπου πέρασα και τα πανέμορφα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Η καταγωγή μου κρατάει από Κοκκινιά, Μυτιλήνη και Αχαΐα.

Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός, γιατρός και συγγραφέας. Δεν έγινα τίποτα από όλα αυτά. Τουλάχιστον όχι επαγγελματικά. Γράφω όμως κείμενα και στίχους από τότε που έμαθα να γράφω και έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το θέατρό. Η ιατρική έχει αναγκαστεί να περιμένει.

Σπούδασα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και λίγα χρόνια αργότερα έκανα εκεί και το μεταπτυχιακό μου (ΜΒΑ).

Επαγγελματικά έχω δραστηριοποιηθεί σε διάφορους τομείς και από ποικίλα πόστα. Όπως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αρθρογραφία, εστίαση, ευρωπαϊκά προγράμματα, real estate, γραφεία τύπου, μάρκετινγκ, πωλήσεις, διοίκηση προσωπικού, ναυτιλία.

Εκτός από την Καλαμάτα, το Αίγιο και την Αθήνα έχω ζήσει κάποια χρόνια της ζωής μου για σπουδές ή εργασία στην Πάτρα, στο Μάνχαιμ της Γερμανίας και στη Γενεύη της Ελβετίας. Έχω αλλάξει πάνω από 15 σπίτια, έχω ταξιδέψει σε 25 χώρες, έχω γνωρίσει χιλιάδες ανθρώπους από δεκάδες μέρη της γης.

Όλα τα μέρη που έχω ζήσει είναι οι Μικρές μου Πατρίδες και όλοι οι άνθρωποι που έχουμε αγαπηθεί είναι οι Μεγάλες. Οι Μεγάλες μου Πατρίδες.

Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, έχω πτυχίο κλασσικού μπαλέτου από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, πτυχία πιάνου και αρμονίας.

Στη διάρκεια της ζωής μου έχω ασχοληθεί επίσης με τη ζωγραφική, το σκι, την ορειβασία, την αναρρίχηση, την ενόργανη γυμναστική, τον προσκοπισμό, τα αραβικά, τη γιόγκα, το φλαμένκο και .. την πολιτική.

Είμαι διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Έχω ολοκληρώσει κύκλο σπουδών Life Coach (ACC Accredited) στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ασχολούμαι με το Theta Healing τόσο ως θεραπεύτρια όσο και ως θεραπευόμενη.

Αγαπώ τη μαγειρική και διατηρούσα στο παρελθόν blog με συνταγές.

Το όνομά μου το γράφω με «ήτα» από το δημοτικό, όταν έμαθα ότι τα κύρια ονόματα που δεν υποδηλώνουν έννοια δεν έχουν «σωστή» ορθογραφία. Οπότε ήθελα να κάνω μια «εσωτερική» αλλαγή. Έτσι αντί να το κάνω Μαίρη, Μάρα, Μίριαμ, Μίρκα κτλ το έκανα Μαρήα.

Το Goodnight, goodfight είναι μια ατάκα που γεννήθηκε όταν ήμουν φοιτήτρια στη Γερμανία από το στόμα του αγαπημένου μου φίλου Κάι.

Εκφράζει εκείνες τις προσωπικές «μάχες» που δίνουμε κάποιες νύχτες. Και τις κερδίζουμε κάθε πρωί. Όταν και όσο θυμόμαστε ακόμα τα όνειρά μας. «Μάχες» καλές! Κερδισμένες! Άλλωστε χαμένες είναι μόνο εκείνες που δεν δώσαμε.

Το site αυτό εκπληρώνει την μόνιμη μου ανάγκη για εσωτερική αναζήτηση καθώς και εκείνη για επικοινωνία και ανταλλαγή.

Θα είναι χαρά και τιμή μου να μοιραστούμε απόψεις, ιδέες, συναισθήματα, σκέψεις, λύσεις και ότι άλλο βγει στην επιφάνεια.

Ας το ζήσουμε!

 

 

 

 

 

 

 

 Όχι, δεν είμαι ανορθόγραφη. Μια μέρα στο δημοτικό η δασκάλα μας είπε ότι τα ονόματα που δεν υποδηλώνουν έννοια στην πραγματικότητα δεν έχουν «σωστή» ορθογραφία. Οπότε