ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

Να μην πω ψέματα, μέρες τώρα το φυλάω το χέρι μου. Όχι γιατί δεν είχα τι να γράψω αλλά γιατί αυτά που διαβάζω ότι γράφουν και πιο πολύ αυτά που βλέπω πως απαντούν ξεφεύγουν κατά πολύ από τις σκέψεις, τις ιδέες, τις αξίες μου. Θέλω να μιλήσω και δεν μπορώ. Πρακτικά βέβαια μπορώ, αλλά φοβάμαι τα τρολ, τους ψεκ, τους δογματικούς, τους φανατισμένους από όπου και αν προέρχονται. Και είναι πολλοί! Με τρομάζουν.

Να ξανασυστηθώ για να γνωριζόμαστε καλά, είμαι η Μαρήα, γράφω το όνομά μου με η από μια παιδική αλλά ορθή παράκρουση που έλεγε ότι όποιο όνομα δεν υποδηλώνει έννοια δεν έχει σωστή ορθογραφία. Άρα Μαρήα. Είμαι γυναίκα, λευκή, στρέιτ (μάλλον), χριστιανή (επίσης μάλλον), μορφωμένη με πλήθος πτυχίων (σίγουρα), παραμορφωμένη από πλήθος βιβλίων (σίγουρα), εργατική πολύ,με πολλές πολλές εμπειρίες ζωής, πολλά ταξίδια, πολύς κόσμος, πολλές φωνές και με μια ακατανίκητη επιθυμία για ησυχία και γαλήνη. Και μοναξιά… Γιατί όταν αισθάνεσαι πως η επικοινωνία έχει γίνει από δύσκολή έως αδύνατη και δεν έχεις άλλη υπομονή ή και κότσια, επιλέγεις τη μοναξιά.

Αυτή είμαι εγώ. Ζω περήφανα και με μεγάλη αγάπη στην πλατεία Προσκόπων, Κάτω Παγκράτι, Α Αθηνών. Πάντα Α Αθηνών. Όπως έχει γράψει και η αδερφή μου γιατί να μένεις στην Αθήνα αν δεν μένεις αλήθεια στην Αθήνα!!!;;; (Εμείς ξεκινήσαμε από το πατρικό του μπαμπά στην Κηφισιά με τη γιαγιά… απλώς για να μην υπάρξουν παρανοησεις)

Παρακολουθώ την επικαιρότητα συνεχώς και ασταμάτητα. Είμαι media junkie το παραδέχομαι. Βλέπω την 24χρονη, βλέπω τα χιόνια κτλ κτλ

Βλέπω και διαβάζω και τις αναρτήσεις… και σε αντίθεση με τους πολλούς αισθάνομαι τα λόγια μου να περισσεύουν…

Γιατί εδώ δεν ψάχνουμε καμιά αλήθεια. Δεν ψάχνουμε κανένα δίκαιο. Τα έχουμε τερματίσει αυτά!!! Απλώς ο κάθενας λέει ότι κατεβάσει η αμόρφωτη και ακαλλιέργητη του κούτρα. Και όσο πιο αμόρφωτη και ακαλλιέργητη τόσο πιο επίμονη και τόσο πιο σίγουρη ότι έχει δίκιο!!!

Ζούμε σε μια τόσο δημοκρατική κοινωνία που ο καθένας (όποιος και να είναι αυτός) είναι ελεύθερος να έχει άποψη για τα πάντα χωρίς να έχει απολύτως καμία γνώση των δεδομένων βασει των οποίων ελήφθησαν αποφάσεις για βιασμούς ή για αποκλεισμούς από χιόνια. Στις δημοκρατίες μπορείς να λες οτι θες!!! Αλλά όχι ότι να ναι!!! Προσωπικά αισθάνομαι ότι οι σοβαροί άνθρωποι δεν μιλούν πια. Εκφράζονται μόνο οι ότι να ναι που λένε και ότι να ναι!!!

Άμα δεν έχεις κοιμηθεί και πηδηχτεί μεθυσμένος σε σουίτα 5στερου και να ψάχνεις το δίκιο σου και άμα δεν έχεις εγκλωβιστεί σε 5στερο δρόμο μετά από χίλιες προειδοποιήσεις να μείνεις σπίτι δεν ξέρεις τι είναι να περνάς ζόρι….

Ντρέπομαι και λυπάμαι…

Πολύ όμως….

Πάρα πολύ….

Εχει χαθεί η έννοια της ισοτιμίας στην καθημερινότητα … Εντελώς όμως!!! Στην προσπαθειά μας να προστεψουμε “αδυνατους” έχουμε γίνει κακοί δήμιοι των δήθεν ικανών.

Δεν θέλω τελικά να σχολιάσω τίποτα ούτε για την 24χρονη ούτε για την Αττική Οδο. Γιατί είμαι σοβαρός άνθρωπος. Με παιδεία. Και αυτή δεν μου επιτρέπει να κρίνω και να κατακρίνω χωρίς να έχω γνώση των δεδομένων. Πόσο μάλλον των δύσκολων αποφάσεων.

Εχει χιονίσει πολύ στη γειτονιά μου. Τον δρόμο μου τον καθάρισαν σήμερα τα εκχιονιστικά του δήμου, Δεν παραπονέθηκα. Γνωρίζω ότι στην Αθήνα δεν χιονίζει ή χιονίζει μια μέρα στα 4 χρόνια. Και ο κάθε άθλιος δογματικός κατηγορεί για αυτό την εκάστοτε κυβέρνηση. Να πάει να γαμηθεί. Όπως το γράφω.. Και να αναλογιστεί την ευθύνη του. Οχι πως έχει μόνο αυτός. Έχουμε όλοι. Απλώς πρώτα κοιτάμε την δική μας και μετά κράζουμε. Θέλει να συγκρίθεί με τις πόλεις του Βορρα! Και δεν ξέρει!! Δεν ξέρει πως αν ζούσε στις πόλεις του Βορρά θα όφειλε να είχε καθαρίσει τα σκαλιά της πολυκατοικίας και το πεζοδρόμιο μπροστά του!!!

Ντρέπομαι…. και λυπάμαι…

Ο αδερφός μου παντρεύτηκε εν μέσω χειρότερης κακοκαιρίας ever και είχε κλείσει από τα χιόνια η ΕΘνική Οδός και οι καλεσμένοι μας κινδύνευσαν πραγματικά και εγκλωβίστηκαν επί ώρες στο χιονια!! Επί ΣΥΡΙΖΑ!!!! ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!!

Δεν κατηγορώ τον ΣΥΡΙΖΑ. Για κανένα λόγο. Έτσι έγινε . Έκαναν ότι γινόταν. Αλλά και σήμερα και χτες έτσι έγινε. Ότι γινόταν. Ο θεός και οι συνθήκες του καιρού είναι πανω από εμάς. Κλείστε το λίγο! Ένα έχετε. Κλείστε το. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!

Όπως συνέβη και σε μερικές φίλες μου που κοιμήθηκαν με κάποιους μεθυσμένες. Όχι δεν κοιμήθηκαν. Πηδήχτηκαν! Ναι μεθυσμένες πήγαν και πηδήχτηκαν. Και πολύ καλά έκαναν! Και επέστρεψαν σε άπειρα πάρτι γιατί δεν ήθελαν να πάνε σπίτι τους. Και είναι fine enough να κάνεις σεξ με όποιον θες και όποτε θες. Αν στη Γεωργία δεν είχαν ρίξει υπνωτικό δεν πιστεύω στον βιασμό. Αλλά θα την υποστηρίζω πάντα και για παντα να κάνει εκείνο που ήθελε!! Να πηδηχτεί ελευθερα. Χωρίς να πρέπει την επόμενη μέρα στο αφεντικό της να πρέπει να πει ότι βιάστηκε. Αν έτσι έγινε. Τα ελληνικά δικαστήρια θα αποφασίσουν. Τα εμπιστεύομαι.

Καμιά φορά νομίζω ότι τζάμπα γράφω, τζάμπα μιλάω. Δυστυχώς με τους μισούς μιλάμε άλλη γλώσσα! Εγώ θέλω απόλυτη ισονομία και δικαιοσύνη!!! Ακόμα και σε μένα που είμαι λευκή, στρειτ, χριστιανή με δουλειά και αισθάνομαι ότι την χάνω!!! Η ισοτιμια τινει να χαθεί! Το βιώνω από παιδί από το σχολείο. Μέχρι και στο master chef . Θα έπρεπε να είμαι ορφανή, καταπονεμένη, πρόσφυγας, γκει, μελαμψή, μουσουλμάνα, χοντρή… ή έστω εγκλωβισμένη στην Αττικη Οδο!!! Μόνο έτσι θα έβρισκα δίκιο. Καλώς το βρίσκουν όλοι αυτοί. Αρκεί να μην το χάνουν άλλοι αδίκως Ωρε πάτε καλά;;;

Είχε χιονίσει πολύ σήμερα… Βγήκα πολλές φορές να περπατήσω

Τελικά καταλήξαμε με την αδερφή μου στο Τρίγωνο. Το Τρίγωνο είναι κάπως σσν το Τρίγωνο των Βερμούδων. Τίποτα δεν περνάει επάνω του. Και όλα μένουν και εξαφανίζονται εκεί!

Πήγαμε με κόπο γιατί το χιόνι ήταν πολύ!!! Αλλά θέλαμε να απολαύσουμε τη σιγή του χιονιού μιας και είμαστε από μωρά, μαθημένα από το μπαμπα, παιδιά του χιονιού και του βουνού. Τρίγωνο έξω, κρύο, πολλά ρούχα!!! Τσίπουρα, κονιάκ, ρακομελα.

Κάποια στιγμή με ρωτάει η Αιμιλία, Πότε θα έχουμε πάλι μουσική;;

Πρώτη Φλεβάρη της λέω. Και αμέσως μετά αρχίζουμε να ακούμε το “Πόσο λυπαμαι τα χρόνια που πήγαν χαμένα”….

Το είχαν βάλει στο κινητό τους τα αγόρια που καθόντουσαν δίπλα…

Λέω στην Αιμιλία, “Σε άκουσε ο Θεός και οι δίπλα και μπήκε μουσική”…

Γέλασε, και το είπαμε και στους δίπλα. Μας λέει ο ένας με λένε Θεόδωρο, άρα με έναν τρόπο σας άκουσε και ο θεός και οι δίπλα!!!!

Και τον αγάπησα!!!

Τι έχει μετά;;, ρώτησα…

Μετά πάμε να παρτάρουμε , μου είπε, Και Καλύτερα!!! Θα λέμε αυριο καλύτερα!!! Από τα αγαπημένα μου!! Και καλύτερα!! Θα λέμε αύριο καλύτερα!!!!!

Και το νιώσαμε!!!!

Good night good fight!!!

More Interesting Posts